Juurikin siellä oltiin ja tuotiin tuliaiset Minigrip-pusseissa pilkottuina Hampuriin pakkaseen, rakastan raparperia. Erityisen lempeesti raparperin kesyttää mielestäni mascarpone. Kokeilkaa vaikka. Alla resepti, jonka lähde ei valitettavasti ole enää tiedossa.
Raparperi-mascarponepiiras
Pohja
150 g voita
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1,5 dl sokeria
Täyte
läjä raparperia
1 prk mascarponejuustoa
3 keltuaista (tee valkuaisista marenkia!)
vajaa 1 dl sokeria
ripaus vanilliinisokeria
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe ja lisää seos taikinaan. Painele taikina piirakkavuokaan, reunoille myös.
Levitä pohjalle pilkotut raparperit. Ripottele päälle vajaa puoli desiä sokeria. Sekoita keskenään mascarpone, keltuaiset, sokeri ja vanilliinisokeri ja kaada raparperien päälle. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia. Kesällä söisin tän kanssa vaniljajätskiä.
// I brought some rhubarb from my mother's garden and filled our freezer with it. Rhubarb and mascarpone make a perfect match, I recommend.
Namskis!! Tätä pitää testata! Just tein äidin raparpereista meille tänään mansikka-raparperikiisseliä, ei pahaa sekään.
ReplyDeleteJoo tää on tosi helppo ja hyvä. Sitä kiisseliä munkin on pitäny tehdä, ja mehua, hilloa, mitä kaikkea.. Napsi säkin pakkaseen, eikös sieltä riitä.
DeleteÄitiä ilahduttaa, että pihani antimet kelpaavat. Sonjalta sain tosi hyvän raparberi chutney -ohjeenkin. Testattu ja hyväksi havaittu vaikka kaikkia aineita ei kotoa löytynytkään!
ReplyDeleteHyvä, resepti muistiin vaan. Ja kyllä kelpaa kaikki mitä puutarhasta tulee, raparperien kohdallahan logistiikka pelitti oikein hienosti!
DeleteNäyttää hyvältä! Täytyy kokeilla!
ReplyDeleteT:Niina
Jep ja sitä se onkin, saat varmasti Tillinmäen pihasta niitä raparperejäkin napata mukaan ;)
Delete