Tuesday 25 June 2013

Äidin kasvimaalla, raparperin alla

Juurikin siellä oltiin ja tuotiin tuliaiset Minigrip-pusseissa pilkottuina Hampuriin pakkaseen, rakastan raparperia. Erityisen lempeesti raparperin kesyttää mielestäni mascarpone. Kokeilkaa vaikka. Alla resepti, jonka lähde ei valitettavasti ole enää tiedossa.

Raparperi-mascarponepiiras

Pohja
150 g voita
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1,5 dl sokeria

Täyte
läjä raparperia
1 prk mascarponejuustoa
3 keltuaista (tee valkuaisista marenkia!)
vajaa 1 dl sokeria
ripaus vanilliinisokeria

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe ja lisää seos taikinaan. Painele taikina piirakkavuokaan, reunoille myös. 

Levitä pohjalle pilkotut raparperit. Ripottele päälle vajaa puoli desiä sokeria. Sekoita keskenään mascarpone, keltuaiset, sokeri ja vanilliinisokeri ja kaada raparperien päälle. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia. Kesällä söisin tän kanssa vaniljajätskiä.

// I brought some rhubarb from my mother's garden and filled our freezer with it. Rhubarb and mascarpone make a perfect match, I recommend.

6 comments:

  1. Namskis!! Tätä pitää testata! Just tein äidin raparpereista meille tänään mansikka-raparperikiisseliä, ei pahaa sekään.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo tää on tosi helppo ja hyvä. Sitä kiisseliä munkin on pitäny tehdä, ja mehua, hilloa, mitä kaikkea.. Napsi säkin pakkaseen, eikös sieltä riitä.

      Delete
  2. Äitiä ilahduttaa, että pihani antimet kelpaavat. Sonjalta sain tosi hyvän raparberi chutney -ohjeenkin. Testattu ja hyväksi havaittu vaikka kaikkia aineita ei kotoa löytynytkään!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hyvä, resepti muistiin vaan. Ja kyllä kelpaa kaikki mitä puutarhasta tulee, raparperien kohdallahan logistiikka pelitti oikein hienosti!

      Delete
  3. Näyttää hyvältä! Täytyy kokeilla!
    T:Niina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jep ja sitä se onkin, saat varmasti Tillinmäen pihasta niitä raparperejäkin napata mukaan ;)

      Delete